Joy-writing, wat is dat nu eigenlijk?

Bijgewerkt op: 16 mei

Joy-writing is een term die ik regelmatig gebruik. Het is geen officiële term of algemeen bekende term, dus wat betekend het?Hoe is het ontstaan?

Laten we bij het begin beginnen. Deze term is ontstaan omdat ik aan mensen wilde uitleggen waar ik mee bezig was. Ik schrijf regelmatig blogs (zoals deze) simpelweg omdat ik daar zin in heb. Ik let niet teveel op SEO, ik plak er geen deadline aan vast en ga ook niet eindeloos nalezen en controleren. Ik heb er gewoon plezier in.


Bedoelde je 'joyriding'?

De term is afgeleid van een bekendere term 'joyriding'. Dit is niet persé een positieve term, wikipedia zegt er namelijk dit over: Joyriding is het rijden in andermans motorvoertuig, zonder dat de eigenaar hiervoor toestemming heeft gegeven. In de meeste gevallen heeft de bestuurder geen rijbewijs. Zelf was ik onder de indruk dat het ging om een plezierig ritje maken, zonder doel. Gewoon voor de rit zelf.


Houd plezier in je werk

Van dit soort blogs schrijven krijg ik energie. Niet teveel nadenken, maar gewoon lekker pennen en mijn verhaal kwijt kunnen. Het is erg belangrijk om plezier te houden in je werk. Dus ga voor jezelf even na, hoe kan ik plezier houden in mijn werk? Wie weet kan jij ook wat joy gebruiken.

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven